Doneer - BE 21 0000 0000 0303
Doneer - BE 21 0000 0000 0303
Armoede
uitsluiten

De binnenkant van armoede

Zorgen over geld en gezondheid, eenzaamheid, met het hele gezin in een te kleine, ongezonde woning, … leven in moeilijke omstandigheden doet wat met een mens.

Voor mensen in armoede stopt dit niet na de coronacrisis. Zij zijn constant bezig met ‘overleven’. De stress en afkeuring vreten tijd en energie. Een mens zou van minder de moed verliezen.

Welzijnszorg vraagt aandacht voor de mentale impact van leven in armoede.

Steun de organisaties die mensen in armoede een luisterend oor bieden en hen op adem laat komen. Zo kunnen zij de kracht vinden om samen armoede uit te sluiten.

Prijs armoede uitsluiten

Mensen uit hun kot halen, ontmoetingen creëren en niemand loslaten. Die inspanningen willen we belichten.

De jaarlijkse ‘Prijs Armoede Uitsluiten’ (PAU) plaatst organisaties en projecten in de kijker die zich op een bijzondere manier engageren in de strijd tegen armoede en uitsluiting. In 2021 reiken we de prijs uit aan een organisatie die bewust werk maakt van het psychisch welbevinden van mensen met armoede-ervaring.

Organisaties in de kijker

Genomineerden ‘Prijs Armoede uitsluiten’

Bree
Meer info Hedera Helix VZW
Brussel
Meer info ATD Vierde Wereld Vlaanderen vzw
Leuven
Meer info Compagnie Tartaren
Ronse
Meer info De Vrolijke Kring vzw
Heist-op-den-Berg
Meer info Den Draai vzw

Wat met jouw donatie?

Welzijnszorg werkt samen met organisaties die lokaal armoede aanpakken. Met jouw gift steunen wij lokale projecten voor tewerkstelling, ontmoeting, huistaakbegeleiding, gezondheidspreventie, huisvesting … Allemaal initiatieven die het verschil kunnen maken door mensen in armoede te versterken en hen zelf een stem te geven.

We willen mensen verder laten kijken dan de dag van morgen. We verdedigen hun rechten, zodat ze zelf hun toekomst in handen kunnen nemen, opnieuw kunnen dromen en vooruitgaan.